måndag 17 juni 2024

Ska kaosrabatten få leva?

Juni kom och halva har gått, i fredags gick jag på semester/ferie/sommarlov. Alltid lika skönt. De senaste veckorna har jag haft som prioritet att rensa kirskål i rabatterna. Vad det har rensats! Jag har inte rensat ordentligt alls sedan vi flyttade in, så på 5 år hade den frodats! Jag tog ingen före bild - men föreställ er att all jord som syns nedan var täckt med kirskål. 

Fint blev det! Flyttade också en akleja hit för att ha något i rabatten! 

Vi har ju som långsiktig plan att eventuellt förlänga altanen ca 1 m, den är lite liten för att kunna ha ett bekvämt bord och kunna röra sig omkring på. Dessutom skulle jag gärna skippa räcke och ha en trapp nedåt. Då måste ju rabatten bort. Dör för har jag på gräset bakom (framför) denna rabatt anlagt min nya rabatt. Planen var från början att den skulle bli 8-kantig. Men det tog så mycket tankeenergi att tänka hur jag skulle såga kanten att jag inte kom till skott å få upp den. Tanken är att framförallt pionerna ska flyttas dit. Men vet vill flytta den enorma skönhet till pion och missa ett års blomning?! 

Nya rabatten, har sett ut såhär i typ 1 månad. Så länge att maken undrade ”ska den där rabatten se ut sådär?”

Så idag tog jag mig till bygghandeln, köpte virke, sågade, förborrade (!), skruvade ihop och målade med roslagsmahogny. Nu ska det bara torka innan kanten ska ”monteras” på rabatten, fyllas ut med jord och snyggas till. 

Förhoppningsvis ska jag kunna göra det imorgon så det blir klart! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ska kaosrabatten få leva?

Juni kom och halva har gått, i fredags gick jag på semester/ferie/sommarlov. Alltid lika skönt. De senaste veckorna har jag haft som priorit...