tisdag 12 september 2023

Grönsakslandet - både succé och något att jobba på!

Det är så härligt hur grönsakslandet levererar! Trots att bäddarna inte är speciellt djupa så frodas tomaterna som jag aldrig varit med om! Och trots att de inte är uppbundna kämpar de på! Det får mig att bli väldigt peppad på kommande år. Det jag ska ta med mig till nästa år är:

- Bättre växtstöd, jag ska köpa reglar och bygga rejäla växtstöd till både tomat, gurka och bönor. 

- Fortsätta med det som vi faktiskt äter, tomat är givet, sen köpa lite utsäde för lök och vitlök samt prova gurka och kanske aubergine (istället för squash). 

- PVC-rören som är böjda kommer funka utmärkt i början på säsongen så man kan täcka med fiberduk, sen ska jag ta och stabilisera upp dem ordentligare. 

Den ytterst provisoriska uppbindningen, måste bättras till nästa år!

Givet blir det någon tur till ett stall i närområdet för att fylla på med brunnen gödsel, givet är också att det ska fyllas på med gräsklipp och annat bös från trädgården. Jag vill jobba up djupet i bäddarna. 

När det gäller tomatsorter ska jag försöka få tag på en kinesisk tomat som heter Mei Wei, en som heter Sun chocolate och Brandywine. 

3 kommentarer:

 1. Vill du prova vitlök så ska den planteras nu på hösten, för skörd nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Det har jag koll på! Även sättlök ska väl sättas nu?

   Radera
 2. Ett tips att att köpa långa bambukäppar till tomaterna och gurkorna, väldigt smidigt och räcker med 1-3 stycken per planta

  SvaraRadera

Växtloppis!

Igår stod jag som säljare på en växtloppis. Förra veckan såg jag en annons i vår lokaltidning om att det skulle vara en växtloppis på lördag...