söndag 23 april 2023

Trädgården i april

Den senaste veckans väder har gjort att det spirar i trädgården, värmen kulminerade igår med 20 grader och shorts och tshirtväder. Jag klockade in 21000 steg igår vilket gör att benen och fötterna är lite möra idag. Idag blir det lugnare tempo hemmavid och sen badhus i eftermiddag. Men först, en liten runda i trädgården! 


En vårstjärna i ljuslila/rosa 

Tyvärr har rådjuren varit på besök, jag har varit förskonad från dem tidigare år men nu hade de klivit in på tomten till och med på baksidan och norpat de tulpaner jag inte hade täckt över. 

Rabarber på gång! 

En påsklilja vid entrén

Hyacinter 

Inomhussådderna kånkas varje dag in och ut, ett par eftermiddagar i veckan har de fått komma ut efter jobbet, eftersom det inte ska bli stekande sol idag fick de komma ut redan nu på morgonen. Ett superbra tips är att köpa en ”skobricka” från IKEA (med det fina namnet Baggmuck), så har jag sådderna på dem. Lätt att bära ut många sådder på en gång istället för att bära enskilda krukor. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu börjar det ta sig!

Sådderna jobbar på, har försökt glesa ut plantorna så lössen inte ska få fäste. Det är kul att se små glimtar tillbaka och bli påmind av väx...